Slovinsko - Bielorusko 1:7 - Kopitar: "Čím skôr sa vrátiť"

09.05.2011 Celý región

Bratislava 9. mája (TASR) - Bieloruskí hokejisti vyhrali v nedeľu v G-skupine MS v Bratislave nad Slovinskom 7:1 a zachránili sa v A-kategórii spolu s Lotyšmi. Naopak Slovinci a Rakúšania ako nováčikovia z elity vypadli.

G-skupina (o udržanie):

Slovinsko - Bielorusko 1:7 (0:2, 1:3, 0:2)

Góly: 32. Sabolič (Pajič, Jeglič) - 7. Demagin (Grabovskij, Meleško), 8. Kosticyn (Kovyršin, Kulakov), 29. Stepanov (Kitarov, Kosticyn), 36. Michaľov (Ugarov), 38. Kosticyn (Stepanov, Michaľov), 56. Michaľov (Korobov), 57. Michaľov (Grabovskij, Korobov).
Rozhodcovia: Burchell (Kan.), Persson (Švéd.) - Tillerkvist-Jonsson (Švéd.), VALACH (SR)
vylúčení: 7:3 na 2 min
presilovky: 0:3
oslabenia: 0:1
8708 divákov.

Slovinsko: Kristan (40. A. Hočevar) - Kranjc, Kužnik, Robar, Gregorc, Tavželj, Dervarič, Kovačevič, Pavlin - Razingar, D. Rodman, M. Rodman - Jeglič, Pajič, Sabolič - Hebar, Ankerst, Goličič - M. Hočevar, Panče, Šivič
Bielorusko: Mezin - Korobov, Kosťučenok, Goroško, Kolosov, Denisov, Stasenko - Demagin, Grabovskij, Meleško - Ugarov, Michaľov, Stas - Demkov, Kovyršin, Stepanov - Drozd, Kitarov, Kosticyn.

Zápas mal od začiatku jednoznačný priebeh. Bielorusi vyleteli na súpera ako osy a po pár zahodených šanciach sa dvakrát presadili. V druhej časti pridali tretí gól, vývoj kontrolovali a mali naďalej hernú prevahu. Slovinci síce gólom na 1:3 na chvíľu ožili, ale favorit zápasu okamžite zabral a nepripustil zvrat. Ani v tretej tretine sa nováčik nezmohol na viac, ako na bezhlavé korčuľovanie, evidentne mu dochádzali sily a svoje snaživé a celkovo sympatické vystúpenie na MS napokon zakončil debaklom.

Matjaž Kopitar, tréner Slovinska: "Čo už povedať... Dnes bol súper na celej čiare lepší, silnejší a hokejovejší. Napriek tomu som hrdý na tento tím, ktorý na šampionáte podával veľmi dobré výkony. Teraz sa musíme ešte zlepšiť a čo najskôr sa vrátiť do najvyššej kategóre."

Eduard Zankovec, tréner Bieloruska: "Naši chlapci k tomuto dôležitému zápasu pristúpili veľmi zodpovedne. Hrali veľmi dobre, využívali presilovky a výborne bránili v oslabeniach. Kontrolovali sme zápas a rozlúčili sme sa so šampionátom dôstojným výkonom."

Lotyšsko - Rakúsko 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Góly: 6. Bukarts (Meija), 14. M. Redlihs (Saulietis, Berzinš), 23. Saulietis (A. Džerinš, Sotnieks), 49. Saulietis (Sotnieks, A. Džerinš) - 60. T. Raffl (R. Lukas, Rotter)
Vylúčení: 7:5 na 2 min
presilovky: 2:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Jeřábek (ČR), Ország (SR) - Schrader (Nem.), Šeľanin (Rus.)
4110 divákov

Zostavy:
Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Pujacs, Kulda, Cibulskis, Sotnieks, J. Redlihs, Andersons - Cipulis, Vasiljevs, Niživijs - M. Redlihs, Saulietis, A. Džerinš - Meija, Bukarts, Berzinš - Ankipans, Kenins, Pečura - Stals
Rakúsko: F. Weinhandl - Werenka, Trattnig, Unterluggauer, Schumnig, P. Lakos, R. Lukas, J. Reichel, Altmann - Setzinger, Koch, Welser - Peintner, Raffl, Kaspitz - P. Lukas, Rotter, Harand - Schiechl, Hundertpfund
 
Konečná tabuľka:
1. Bielorusko       3    2    0    0    1    17:9      6 - záchrana medzi elitou
2. Lotyšsko          3    2    0    0    1    12:9      6  - záchrana medzi elitou
************************************************************
3. Slovinsko         3    1    0    0    2      8:12    3 - zostup do I. divízie
4. Rakúsko          3    1    0    0    2      6:13    3 - zostup do I. divízie
 

Vyberte región